En musikhelg inför Stjärnjul

En musikhelg inför Stjärnjul

Vilken helg vi har haft! Tillsammans med Rönninge Show Chorus har vi ägnat åtskilliga timmar på Clarion Arlanda för att finslipa vår musik inför årets Stjärnjul. Några av oss samlades redan på fredagskvällen, medan de flesta anslöt efter frukost på lördagsmorgonen.

Clarion Arlanda hade en imponerande stor lokal iordningställd för oss när det var dags att sätta upp gradänger och ljudanläggning. Med nästan 200 sångare krävs det en hel del utrymme, men här fanns det verkligen sådant i överflöd. Lokalen var så stor att hotellpersonalen hade förberett kvällens middag i andra änden av lokalen, med plats för hela kören sittande till bords.

Stjärnjulsinternat 2015 dag 2

Hasse Lindetorp och Anna Alvring i högform på Stjärnjulsinternatet 2015 på Clarion Arlanda

Klassisk finslipning och gospel-ös

Lördagen ägnades åt finslipning av de mer klassiska styckena, där Bo Aurehl bidrog med sin fantastiska känsla för den typen av musik. Söndagen bjöd på ett fantastiskt gospel-ös inspirerat av allas vår Hasse Lindetorp. Däremellan hade vi vår traditionella internathelgsmiddag, med sånginslag från både scen och bord.

En av tjusningarna med att sjunga i The EntertainMen

Det här är ett exempel på tjusningen med att sjunga med The EntertainMen. Varje år får vi nöjet att sätta upp en storslagen julkonsert tillsammans med vår systerkör Rönninge Show Chorus, en härlig orkester under ledning av Mattias Bylund, och väl valda gästartister som extra gnistrande stjärnor på Stjärnjulhimlen.

Fred Johanson och Hazel Fernandes

Detta år hade vi att se fram emot ett samarbete med Fred Johanson och Hazel Fernandes. Eftersom de båda bor i London var det inte möjligt för dem att vara med på den här helgen, men de var med i tanken och beredda att sjunga med oss när det väl blir skarpt läge.

Redo för ännu ett Stjärnjul!

Efter dessa två intensiva dagar har vi tagit ett stort kliv emot ännu ett år av Stjärnjul med fem fantastiska föreställningar i Filadelfiakyrkan på Rörstrandsgatan. Vi kan med gott samvete säga att ni kommer bli överförtjusta av den musik 2015 bjuder på. Varmt välkomna till det som av många kallas Stockholms bästa julkonsert: Stjärnjul.