Vilka är vi?

Det är måndagskväll i Bagarmossen. Här står drygt 90 män och sjunger tillsammans. Varje måndag. Man kan fråga sig varför. Är det kamratskapet? Musiken? Eller kanske viljan att hela tiden utvecklas och bli bättre? Svaren är ja, ja och ja.

Vilka är vi?

The EntertainMen är en stor kör i Stockholm med höga ambitioner. Vi tävlar i Sverige och internationellt, och räknar oss till världens 10-15 bästa körer inom barbershop. Det är i den sångstilen vi har våra rötter, men vi sjunger även klassisk manskör, pop och rock, och julmusik.

Vad gör vi mer?

Vi gör en av Stockholms större julkonserter – Stjärnjul, med nära 10.000 i publiken årligen – tillsammans med körsystrarna i Rönninge Show Chorus. Vi samarbetar även med Alba Show Chorus, grundad och ledd av vår dirigent Åsa Bergh Fagerström. Vi underhåller på företagsevenemang, på julbord och på privata fester. Och vi strävar hela tiden efter att bli bättre – musikaliskt, socialt, organisatoriskt och ekonomiskt.

Varför gör vi det här?

Det här fungerar bara om alla i kören har roligt och känner glädje i sången och gemenskapen. Först då uppstår den musikaliska magin och det sociala kittet som tar oss till nya höjder och som gör att grabbarna kommer tillbaka måndag efter måndag.

entertainmen-stjarnjul-showkor