SNOBS är nära – vi siktar mot All Time High!

SNOBS är nära – vi siktar mot All Time High!

SNOBS och det årliga konventet med tävlingar är vår chans att få ett mått på vår utveckling som kör. En domarpanel sätter poäng och ger återkoppling på vad vi kan göra för att bli bättre. Detta är såklart en av de viktigaste milstolparna under året. Vi gör oss redo för att överträffa oss själva på bästa sätt!

SNOBS-tävlingarna är viktiga för oss

Varje år på våren, oftast någon gång i april, är det tävlingar inom ramen för SNOBS (Society of Nordic Barbershop Singers). Körer och kvartetter från alla delar av Sverige och övriga Norden träffas under en helg för att tävla, sjunga tillsammans och utvecklas som sångare.

Oftast hålls någon form av ”Master Class”, där vi får möjlighet att lära oss något nytt från några av de allra bästa inom barbershop.

Kvalificerade domare dömer i SNOBS

När vi tävlar i barbershop bedöms vi av en domarpanel med experter inom tre olika kategorier: Music, Singing och Presentation. Var och en av domarna sätter poäng mellan 1 och 100, där D = 1 – 40 = ungefär ”icke tillfredsställande”, C = 41 – 60 = ungefär ”helt ok”, B = 61 – 80 = ungefär ”bra” och A = 81 – 100 = ungefär ”mycket bra”.

Vi har haft 80 poäng eller bättre sedan tävlingarna 2012, så vårt motto All Time High! är härligt utmanande.

Årets SNOBS-tävlingar är i Nyköping

För tredje året i rad har vi nöjet att resa till Nyköping för att tävla mot och umgås med sångare från när och fjärran. I år tar vi med oss sånger aldrig tidigare framförda i SNOBS-sammanhang, så vi hoppas att publiken på plats kommer att njuta av de överraskningar vi har med oss i bagaget.

Bor du i Nyköping eller kan ta dig dit så är du varmt välkommen! Vi tävlar på fredagskvällen den 22 april. Kan du inte ta dig dit finns en webcast att följa.

Läs mer om de Nordiska mästerskapen i barbershop i Nyköpingsguiden.