Nyköping nästa! Dags att tävla igen!

Extrarep inför tävlingarna i Nyköping

Nyköping nästa! Dags att tävla igen!

Igår repade vi extra inför SNOBS-tävlingarna i Nyköping till helgen. Först fick leadar och baritoner en rejäl genomgång, följt av basar tillsammans med tenorer. Vi var i Rönninge gymnasium, i samma lokaler som kören repade i för åtskilliga år sedan.

Att tävla i barbershop är en av körens viktiga sysselsättningar varje år. Det ger oss en möjlighet att få kvitto på vår utveckling, samtidigt som det är ett roligt delmål årligen för att sträva mot att alltid bli bättre – All Time High!

Från Rönninge gymnasium till Årsta Teater

För många år sedan var detta körens ordinarie replokal. Efter en tid insåg vi att många av sångarna bodde närmare stan eller rentav norr om. Det gav oss en anledning att söka en ny lokal mer centralt. Efter att ha provat oss fram är vi nu sedan åtminstone 2005 i Årsta Teater varje måndag under terminerna.

Den här onsdagskvällen var dock lokalen i Årsta upptagen, så vi fick söka oss tillbaka till rötterna. Förutom att aulan var fint renoverad så var mycket sig likt, och väggarna kunde än en gång få höra våra stämmor klinga ut över salen.

Nyköping nästa!

Detta var vår sista finslipning på hemmaplan innan det är dags för oss att tävla på Culturum i Nyköping. Tävlingarna är nu på fredag kväll. Har du inte möjlighet att se oss på plats finns en webcast där du kan köpa biljett för att se oss via nätet.

Oavsett var och hur du ser oss ska vi göra vårt bästa för att du inte ska bli besviken. Med oss har vi en ny tävlingssång och ett par showlåtar som aldrig framförts av oss tidigare i SNOBS-sammanhang.

Förutom att uppträda på scen ser vi fram emot att träffa gamla och nya barbershopvänner från när och fjärran. Många av dem träffar vi bara en gång per år, i samband med tävlingshelgerna. Det lär sjungas en och annan barbershop-tag …

Väl mött på plats i Nyköping eller någonstans i cyberrymden!