Sommarlov och gästkväll 29 augusti

Sommarlov och gästkväll 29 augusti

Sommarlov och gästkväll 29 augusti

Nu samlar vi krafter inför hösten med ett rejält sommarlov, tills det är dags att börja öva tillsammans igen i augusti. Terminen avslutades idag den 11 juni med en hejdundrande sommarkonsert tillsammans med kvartetterna SVEA och Spirit. Tack alla som kom, och väl mött efter sommaren!

Våren har som vanligt givit oss chansen att hela tiden överträffa oss själva, enligt devisen ”All Time High!”. När vi tävlade i SNOBS i april var vi fler än någonsin på scen, och rekordet i antal slogs även på lördagens Show of Champions. Under sommaren kommer vi alla att samla krafter, för att återigen ses i augusti för att börja förbereda oss inför bland annat årets julkonsert.

Stjärnjul, EM och VM

Julkonserten Stjärnjul, som vi gör tillsammans med vår systerkör Rönninge Show Chorus, är bara ett av många roliga och utvecklande mål vi har framför oss. Den mer långsiktiga målbilden innehåller två härliga utmaningar: EM i England hösten 2017 och VM i USA sommaren 2018.

Sjung med oss

Nu har du som är man och är bra på att sjunga möjlighet att följa oss på resan mot nya musikaliska upplevelser. Måndagen den 29 augusti har vi en stor gästkväll, då du och dina välsjungande vänner är extra välkomna att träffa oss för att prova på att sjunga med oss. Boka in den kvällen i din kalender så ses vi! Anmäl gärna intresse att bli medlem via vårt formulär, så vi vet att du kommer.

Krydda ditt sommarlov med barbershopsång

Vill du använda sommaren för att bekanta dig med barbershopsång? Då vill vi tipsa dig om Barbershop Harmony Society’s YouTube-kanal, där du kan hitta många riktigt bra kör- och kvartettframträdanden.

Att sjunga barbershop innebär även ofta att sjunga taggar, ett slags korta musiksnuttar arrangerade för att låta riktigt bra och mycket. Du kan hitta tusentals taggar på Barbershoptags.com, inklusive en samling klassiska taggar.

Känns antalet överväldigande så är ett tips att börja med ett par tre stycken, förslagsvis nr 13 (Smile), nr 33 (Sleepytime Down South) och nr 69 (To Reach The Unreachable Star). Två andra populära taggar på sajten är ”Ebb Tide” och ”Lost”, ifall du vill prova på något lite mer utmanande.