Silverkör med guldkant sjunger in sommaren i Bagarmossen

The EntertainMen SNOBS 2019

Silverkör med guldkant sjunger in sommaren i Bagarmossen

I januari flyttade kören The EntertainMen in i Bagarmossen. Nu firar vi av terminen med en sommarkonsert för våra nya grannar den 9 juni i Bagarmossens Folkets Hus kl 16:00.

Att sjunga in sommaren med en öppen konsert har blivit en kär tradition för oss. Den här traditionen tar vi med glädje med oss till vår nya hemvist i Bagarmossen. Med klassiska vårsånger, popmusik och förstås lite barbershop, har vi nöjet att dela med oss lite av vad som försiggår i Folkets Hus på måndagskvällarna.

The EntertainMen – en pigg 40-åring

The EntertainMen är en manskör som tävlar bland världseliten i barbershop och underhåller på företagsfester. Varje jul gör vi julkonserten Stjärnjul inför utsålda hus med nära 10 000 människor i publiken. Kören består av omkring 90 män, vilket faktiskt gör oss till Europas största barbershopkör, i varierande ålder mellan 21 och 77 år.

Vi sjunger allt från klassisk svensk körmusik och jazz till pop, rock, gospel, och såklart – barbershop. Förutom ett tjugotal officiella framträdanden varje år har vi de senaste åren haft nöjet att uppträda och underhålla i Sverige, Tyskland, Holland, Irland, England och USA.

I höst är det 40 år sedan en liten grupp män samlades i Rönninge för att sjunga barbershop tillsammans. Detta har med tiden utvecklats till dagens The EntertainMen. Några från detta första möte är fortfarande medlemmar i kören, några började alldeles nyligen. Därför kommer vi att fira detta hisnande jubileumsföreställning genom våra första 40 år den 26 oktober.

Rivstart under ny ledning

Det har varit en härligt intensiv termin i Bagarmossen. De första tre månaderna med vår nya dirigent Åsa Fagerström har givit resultat. I stenhård konkurrens vann vi silver i de nordiska mästerskapen i barbershopsång (SNOBS) den 26 april.

Sommarpremiär i Bagarmossen den 9 juni

Vi ses i Bagarmossens Folkets Hus söndagen den 9 juni klockan 16:00. Om vädret tillåter flyttar vi utomhus. Fri entré.