Manskör och mer än så

Mer än en manskör - The EntertainMen levererar Talang! Foto: Eric Ideler

Manskör och mer än så

Som manskör vill vi i The EntertainMen vara mer än det du kanske förknippar med en traditionell sådan. Vi utvecklas ständigt som sångare och artister genom att tävla i barbershopsång. Vi uppträder på olika evenemang i olika skepnader och sist men inte minst: Vi är en del av den årligt återkommande Stjärnjulkören tillsammans med Rönninge Show Chorus (RSC).

Att sjunga i manskör och att sjunga traditionella svenska manskörssånger är roligt, så det gör vi. Men vi gör mycket mer!

Varje vår tävlar vi i barbershopsång i de nordiska mästerskapen arrangerade av SNOBS – The Society of Nordic Barbershop Singers.

Varje höst inför julen sjunger vi som en del av en blandad kör: Stjärnjulkören. I den sjunger vi allt från traditionella julsånger till pop, rock och gospel tillsammans med vår systerkör RSC.

Och när du minst anar det dyker vi upp i olika festliga sammanhang för att sprida musik och glädje.

Mer än en manskör

VI strävar vi alltid efter att skapa musik på så många olika roliga sätt som möjligt, oftast som manskör i lämplig skepnad. Behöver vi samarbeta med RSC för att njuta av att stå i en riktigt stor blandad kör så gör vi det gärna. Vill vi finslipa sånger till det allra yttersta så kan vi ägna hela repetitioner åt att gnugga på någon av våra tävlingslåtar.

Behöver vi släppa loss totalt för att överraska på en fest så ser vi till att ha sånger som passar där och ger vårt yttersta. Kort sagt: Vi tänjer på gränserna för vad en manskör i Sverige kan vara.

Manskör, tävlingskör och Stjärnjulkör

En av tjusningarna med att vara en del av The EntertainMen är att vi har så omväxlande körår. Under vintern och våren bygger vi upp vår repertoar och finslipar våra tävlingslåtar. De framförs sedan under de årligen återkommande nordiska mästerskapen i barbershop. Mot slutet av vårterminen brukar vi ha en avslutningskonsert med fritt inträde för att sjunga in sommaren.

Under hösten börjar förberedelserna för vår stora julkonsert Stjärnjul – en tradition sedan 1993. När som helst under året får vi tillfällen att uppträda som underhållning på fester och andra trevliga tillställningar.

Detta kan vi sammanfatta som våra tre hörnpelare:

 

Visst låter det lockande!

Välkommen till Årsta Teater på måndagar och sjung med oss!