Talang, SNOBS, EM och VM

Mer än en manskör - The EntertainMen levererar Talang! Foto: Eric Ideler

Talang, SNOBS, EM och VM

2008 var första gången vi var med i Talang på TV4. Nu våren 2017 är det dags igen. Det blir vårens stora avstamp inför vår kanske mest spännande och händelserika resa på mycket länge. Via Talang i TV4 och SNOBS-tävlingar i Växjö till EM i Bournemouth och VM i Orlando.

Höga ambitioner och strävan efter hög kvalitet har inspirerat oss sedan starten 1979. I snart 40 år har The EntertainMen varit en kör för killar i alla åldrar som vill mycket mer än att ”bara sjunga”. De närmaste två åren är det mer sant än någonsin.

Talang 2008 & 2017

Det var nio år sedan sist. Som byggarbetare intog vi Oscarsteatern och renoverade oss till en direktsänd semifinalplats som rockande kockar. Nu har det blivit dags igen och vi hoppas många gillar det de ser när vi intar tv-apparaterna.

Nordiska mästerskapen i Växjö

Bara ett par helger efter sändningen av Talang på TV4 befinner vi oss i Växjö för årets nordiska barbershoptävlingar. Det är de 37:e årliga tävlingarna inom ramen för SNOBS – The Society of Nordic Barbershop Singers. Följ tävlingarna via direktsänd webcast och heja på oss när vi går ut som tävlande nr 6 av sju körer. Vi har en silvermedalj från i fjol att försvara, så insatserna är höga.

SNOBS har haft körtävlingar sedan 1983 och vi har genom åren hunnit tävla oss till 12 guld och fler än tio silver.

Europamästerskap i Bournemouth

Vid fjolårets nordiska tävlingar kvalificerade vi oss att tävla i EM hösten 2017. Därför kommer vi direkt efter SNOBS-tävlingarna ladda om för att uppnå vårt All Time High även där. Du som vill följa med på vår resa kan alltså ta chansen att ansluta redan i vår för att vara redo att stå på tävlingsscen till hösten.

Världsmästerskap i Orlando

Vårens SNOBS-tävlingar är väldigt viktiga för oss. De poäng vi förtjänar i Växjö den 21 april kan vara direkt avgörande för vår kvalificering till världsmästerskapen i Orlando 2018. Så håll tummarna för oss! Då ska vi för vår del se till att få den tur i tävlingen som bara många timmars övning kan ge oss.

Följ med på resan All Time High!

Det är inte lätt att med några ord på en webbsida förklara hur det är att sjunga i en kör som The EntertainMen. Är du man och blir nyfiken att prova på? Ta chansen! Vi övar i Årsta Teater på måndagkvällar och alla som vill är välkomna att hälsa på. Vill du prova på att sjunga är det bara att anmäla intresse, så ger vi dig möjligheten.

När du än väljer att hänga med på vår resa, oavsett om det blir direkt efter vårens SNOBS-tävlingar, i början av höstterminen eller inför årets julkonserter, så vågar vi lova att det blir ett av ditt livs mest givande upplevelser.